FAQ elektricien Arnhem

FAQ elektricien Arnhem

Hoe maak ik een lichtplan voor mijn woning?

Het maken van een goed lichtplan voor uw woning begint bij het gedetailleerd schetsen van de woning. Zo krijgt u een idee van waarmee gewerkt wordt. Een plattegrond werkt hier bijvoorbeeld goed bij, indien de maten kloppen. Vervolgens moet gekeken worden naar waar de aansluitpunten voor verlichting zijn, of mogelijkheden tot inbouwverlichting. U begint hierbij met de basisverlichting, bijvoorbeeld inbouwspots. Daarna kan decoratieve verlichting worden toegepast, denk aan een leeslamp in de hoek van de bank. Kies de juiste merken bij het uitkiezen van verlichting. Onze elektriciens van elektriciensarnhem.nl helpen jou graag bij de uitvoering van het lichtplan.

Hoe voorkom ik overbelasting in mijn elektra?

Het overbelasten van elektra kan een oorzaak zijn van te veel apparaten, of te veel elektriciteit vragende apparaten bij elkaar op dezelfde groep aan te sluiten. Apparaten zoals de ijskast, wasmachine of vaatwasser gebruiken bijvoorbeeld veel meer stroom dan een lamp of speaker box. Let hier dan dus ook goed op om overbelasting tegen te gaan. Wij van elektriciensarnhem.nl kunnen jou hier hij helpen om de juiste groepen aan te leggen, of problemen met overbelasting te achterhalen en op te lossen. Neem vooral contact met onze elektriciens op.

Hoe verplaats ik een stopcontact?

Het verplaatsen van een stopcontact kan worden gedaan door nieuwe draden vanuit de centrale doos te trekken naar de nieuwe locatie van het stopcontact. Indien oude stopcontactdraden aan elkaar worden verbonden met isoleerband wordt er vaak in geval van brand niet door de verzekering uitgekeerd, aangezien dit een brandrisico vormt. Let hier dan dus ook goed op. Bij elektriciensarnhem.nl kunnen wij zonder problemen voor jou een stopcontact verplaatsen, en hoeft u zich hier dus geen druk om te maken. Wij kunnen vaak al met spoed komen indien nodig, en bieden de ideale oplossing voor uw situatie. Het afwerken van de oude locatie van het stopcontact wordt natuurlijk ook volledig door ons gedaan.

Wat moet ik doen als mijn aardlekschakelaar uitvalt?

Indien de aardschakelaar regelmatig uitvalt is er mogelijk een apparaat in uw woning die kortsluiting veroorzaakt. Dit kan zowel een los apparaat zijn, als een onderdeel in de meterkast. Door het uitzetten van alle groepen en aardlekschakelaar, alle stekkers uit de stopcontacten te halen en daarna de aardlekschakelaar weer aan te zetten, kunt u achterhalen of de kortsluiting van apparaten buiten de meterkast of van de meterkast zelf komt. Schakelt de schakelaar niet meer uit? Dan is er een storing in een van uw apparaten in huis. Schakelt de aardlekschakelaar weer uit? Dan is er een probleem in de meterkast zelf. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met elektriciensarnhem.nl zodat wij met spoed uw probleem kunnen komen oplossen. Wij zijn elektriciens met veel ervaring en vakbekwaamheid om zo problemen met betrekking tot elektriciteit bij jou thuis goed op te lossen.

Kan ik spullen bewaren in mijn meterkast?

Het wordt ten zeerste afgeraden om brandbare spullen in de meterkast te bewaren. Het is geen plek om spullen te bewaren in het algemeen, maar brandbare spullen in het bijzonder niet. Het is de plaats waar gas en elektriciteit uw woning binnenkomen, en hierbij kunnen verhoogde temperaturen vrijkomen en brandbare spullen laten ontvlammen of zelfs kunnen exploderen. Bij een elektrische storing kunnen eventueel vonken ontstaan en in combinatie met brandbare spullen aanwezig bij de meterkast kan dit brand veroorzaken. Zoek dan ook een andere opbergplaats voor brandbare spullen, buiten de meterkast.

Waarom zijn wij uw vakman:

  • Jarenlange ervaring
  • 24/7 bereikbaar
  • Erkende installateurs
  • Ook in geval van spoed