Groepenkast in Arnhem

De groepenkast is een essentieel onderdeel van uw woning, het vormt in feite het hart van uw elektriciteitsnetwerk in huis. Het is om die reden belangrijk om uw groepenkast goed te laten onderhouden door een erkende elektricien en u daarnaast te laten adviseren over de mogelijkheden als u bijvoorbeeld bezig gaat met een ver- of aanbouw aan uw woning. Wilt u bijvoorbeeld een sauna bij uw woning aanbouwen? Bent u van plan een nieuwe keuken te nemen met een elektrische kookplaat? In beide gevallen is het sterk aan te bevelen om uw groepenkast in Arnhem uit te breiden met een extra groep, zodat u overbelasting van het elektriciteitsnetwerk in uw woning voorkomt. Door een extra groep aan te brengen wordt de gevraagde energie verdeelt over meerdere groepen, waardoor niet een van de groepen een te grote druk krijgt. Laat u hier eens over adviseren door een van onze gespecialiseerde elektriciens!

Stroomstoring in uw groepenkast in Arnhem

Heeft u geregeld last van een stroomstoring in uw groepenkast en heeft het daarbij geen zin om uw stoppen zelf te vervangen? Ook in dat geval kunt u last hebben van overbelasting in een van uw groepen. Voor dergelijke problemen in een groepenkast in Arnhem, komen onze elektriciens graag bij u langs om de bron van het probleem te achterhalen en deze direct te verhelpen. Zo heeft u dezelfde dag nog stroom, zonder dat deze om de haverklap uitvalt.

Overbelasting is een vaak gehoord probleem, doordat steeds meer mensen, steeds meer apparaten tegelijkertijd aan hebben staan.

Waarom zijn wij uw vakman:

 • Jarenlange ervaring
 • 24/7 bereikbaar
 • Erkende installateurs
 • Ook in geval van spoed

Groepenkast uitbreiden in Arnhem met onze hulp

Een groepenkast uitbreiden in Arnhem kan om verschillende redenen noodzakelijk geworden zijn. U kunt bijvoorbeeld denken aan een ver- of aanbouw bij uw woning. In de aangebouwde ruimte wilt u elektriciteit kunnen gebruiken, zonder dat dit groepen in de meterkast overbelast. Een overbelasting van groepen resulteert namelijk in een stroomstoring. In zo’n geval heeft het vervangen van de uit de meterkast gesprongen stop geen effect. Het uitbreiden van de meterkast voorkomt een dergelijke situatie. Wilt u een groepenkast uitbreiden in Arnhem of de omgeving hiervan? Kies in dat geval voor de hulp van onze elektriciens. Een groepenkast uitbreiden is geen eenvoudige klus, waardoor de hulp van professionals gewenst kan zijn

Mogelijkheden bij een groepenkast uitbreiden

Vaak gaan de mogelijkheden van een groepenkast uitbreiden verder dan het toevoegen van een losse groep. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om een 3-fase-aansluiting te laten plaatsen. Een 3-fase-aansluiting is het vervolg op een 1-fase-aansluiting, die in alle groepenkasten gebruikt wordt. Met een 1-fase-aansluiting is het mogelijk om de alledaagse elektrische apparaten in huis te gebruiken. Het gebruik van grootstroomverbruikers is met deze aansluiting echter niet mogelijk. U heeft voor grootstroomverbruikers namelijk krachtstroom nodig. Dit wordt ook veel binnen bedrijfspanden gebruikt.

Bij grootstroomverbruikers kunt u onder meer denken aan een elektrisch kooktoestel. Steeds meer gemeentes willen af van het gebruik van gas. Een elektrisch kooktoestel draagt hieraan bij, doordat u geen gasfornuis meer nodig heeft. Wij helpen u bij het plaatsen van deze 3-fase-aansluiting voor het gebruik van grootstroomverbruikers in huis.

groepenkast uitbreiden Vervangen van de groepenkast in huis

Een groepenkast uitbreiden is niet altijd de beste keuze. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een groepenkast volledig te laten vervangen. Bij veranderingen aan de groepenkast moet deze voldoen aan de laatste richtlijnen voor groepenkasten. Dit kan betekenen dat er veel moet worden aangepast. Iets wat lang niet altijd rendabel is! Mocht er veel moeten worden aangepast, dan kan het vervangen van de groepenkast voordeliger zijn.  Ook voor het vervangen van groepenkasten kunt u op de hulp van onze elektriciens rekenen. Wij kunnen u voor het uitbreiden van de groepenkast adviseren over de mogelijkheden die u heeft.

Waarom zijn wij uw vakman:

 • 20+ jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar
 • Erkende installateurs
 • Ook in geval van spoed

Uw groepenkast vervangen in Arnhem? Bel ons!

Wist u dat uw groepenkast aan de laatste richtlijnen moet voldoen, als u deze aanpast? Het aanpassen van een groepenkast wordt noodzakelijk als u een extra ruimte aan uw woning bouwt. U wilt immers ook in dit nieuwe deel van uw huis elektriciteit kunnen gebruiken. Het is niet altijd rendabel om de groepenkast aan te passen naar de laatste richtlijnen. Soms doet u er verstandiger aan om uw groepenkast te vervangen. Een groepenkast vervangen in Arnhem is geen eenvoudige klus! Onze elektriciens staan voor u klaar om u hierbij te helpen.

Een groepenkast vervangen kan ook interessant zijn als u verzekerd wilt zijn van een veilige woning. Wist u bijvoorbeeld dat een kortsluiting in huis voor brand kan zorgen? Door de groepenkast regelmatig te laten onderhouden of te vervangen, maakt u de kans hierop minimaal. Wij helpen u hier graag bij!

Groepenkast vervangen in Arnhem Een groepenkast vervangen in uw woning

Uw groepenkast vervangen is zoals reeds beschreven geen eenvoudige klus. Eerst zal uw huidige groepenkast op een veilige manier losgehaald moeten worden. Vervolgens is het belangrijk om een plan op te stellen voor het plaatsen van een nieuwe groepenkast. Hoeveel groepen wilt u in deze groepenkast integreren? Welke ruimtes moeten hun eigen groepenkast krijgen? Wilt u een 1-fase-aansluiting gebruiken, of heeft u ook een 3-fase-aansluiting nodig? Een 3-fase-aansluiting is noodzakelijk als u ook krachtstroom in huis wilt kunnen gebruiken. Krachtstroom heeft u nodig voor het gebruik van een elektrisch kooktoestel en soortgelijke grootstroomverbruikers.

Onderhoud aan uw groepenkast uitvoeren

Niet alleen kan onze elektricien hulp bieden bij een groepenkast vervangen. Ook voor het uitbreiden of onderhouden van een groepenkast kunt u op onze hulp rekenen. Het onderhouden en uitbreiden van uw groepenkast voorkomt dat deze overbelast raakt. Bij een aanbouw van uw woning is het sterk aan te raden om u hierover te laten adviseren. Een overbelasting kan de groepenkast kan namelijk in een stroomstoring resulteren. Iets wat u voorkomt door de groepenkast vooraf uit te breiden. Met regelmatig onderhoud aan de groepenkast gaat u daarbij kortsluitingen tegen. Het is raadzaam om zeker eens per 2-3 jaar onderhoud uit te laten voeren.

Waarom zijn wij uw vakman:

 • 20+ jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar
 • Erkende installateurs
 • Ook in geval van spoed