Hoewel de verwarming tijdens het gros van de zomermaanden uitstaat, wordt er in huis gedurende deze periode toch een behoorlijke hoeveelheid energie verbruikt. Energie besparen is dan ook niet een doelstelling die u alleen in de wintermaanden moet proberen te realiseren. Met enkele simpele maatregelen kunt u ook in de zomer voor een significante besparing zorgen. Het gevolg hiervan is uiteraard geld besparen op de energierekening en een positief effect op het milieu. De elektricien Arnhem geeft u daarom enkele tips hoe u energie bespaart tijdens de zomermaanden.

Maak gebruik van de zon

Een slimme manier van energie besparen in de zomermaanden is gebruikmaken van de weersomstandigheden in deze periode van het jaar. De zon is een onuitputtelijke energiebron waar u gebruik van kunt maken. We hebben het dan niet direct over het opwekken van energie via zonnepanelen op het dak van uw woning. Alhoewel dit natuurlijk ook een zeer effectieve manier is om een energiebesparing te realiseren. U kunt echter ook van de zon gebruikmaken door wasgoed in de zonnestralen te drogen. Hierdoor hoeft u de droger niet meer te gebruiken. Door het zonlicht door de ramen te laten schijnen, hoeft u de verlichting in huis niet meer aan te zetten.

Go back to basic

De zomermaanden zijn ook een goede periode om back to basic te gaan. We bedoelen hiermee niet meer iedere avond de televisie of computer aanzetten om uzelf te vermaken. Als deze apparaten niet meer aanstaan, dan bespaart u hier natuurlijk energie mee. Als alternatief kunt u optimaal van de zomer genieten door zoveel mogelijk tijd in de tuin door te brengen. Blijf ’s avonds lekker met uw familie en vrienden met een paar drankjes en hapjes in de tuin zitten. U kunt zelfs vuur maken om als lichtbron te dienen om zodoende nog meer energie te besparen.

Natuurlijke verkoeling

Als de temperaturen in de zomermaanden het hoogste niveau bereiken, dan verbruiken we veel energie om voor verkoeling tegen de hitte te zorgen. We gebruiken bijvoorbeeld de airconditioning en/of ventilatoren om onszelf af te koelen. Als u zoveel mogelijk gebruikmaakt van de mogelijkheden om voor natuurlijke verkoeling te zorgen, dan kunt u hierop energie besparen. Zet bijvoorbeeld op het koelste moment van de dag alle ramen en deuren open en sluit de ramen en gordijnen wanneer het buiten heet begint te worden. Zo houd u het huis zo koel mogelijk op een natuurlijke manier.