Stroomstoringen kunnen om verschillende redenen binnen uw woning ontstaan. Mogelijk is uw stroom uitgevallen door een kortsluiting in huis. Bij een kortsluiting is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. In het ergste geval resulteert een kortsluiting namelijk in een brand in huis. Iets wat u logischerwijs wilt voorkomen! De uitgevallen stroom kan ook het gevolg zijn van een algehele stroomstoring in uw wijk. Om deze reden is het verstandig om altijd eerst te kijken of uw buren nog wel stroom hebben. Mocht dat het geval zijn, dan weet u zeker dat de oorzaak van de stroomstoring in uw eigen woning gezocht moet worden. Onze elektriciens in Arnhem kunnen u hierbij helpen.

Stroomstoring als gevolg van kortsluitingen

Vaak wordt een stroomstoring veroorzaakt door een kortsluiting. Deze kortsluiting kan zich in oude elektrische apparaten bevinden, maar ook tussen uw muren. De elektrakabels die tussen uw muren lopen zijn mogelijk op een verkeerde wijze aangelegd. Als de warmte bijvoorbeeld niet goed kan ontsnappen, kunnen de kabels met elkaar versmelten. Dit resulteert in een kortsluiting en daarmee in een stroomstoring. Ook kunnen de kabels op uitstekende puntjes beton zijn gelegd, waardoor deze beschadigd zijn geraakt. De binnenzijde van de ene kabel kan nu in contact komen met de andere kabel.

Een stroomstoring in huis voorkomen

Het voorkomen van het uitvallen van uw stroom in huis is heel eenvoudig. Schakel bijvoorbeeld altijd professionele hulp in voor het uitvoeren van elektraklussen in huis. Zo weet u zeker dat de elektriciteitskabels op de juiste wijze worden aangelegd. Ook doet u er verstandig aan om oude elektrische apparaten regelmatig te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een oud koffiezetapparaat of een oude waterkoker. Dergelijke apparaten kunnen na verloop van tijd de bron van een kortsluiting vormen.