Zijn de stoppen in uw meterkast doorgeslagen? Dan heeft u geen beschikking meer over elektriciteit. Mogelijk is er slechts één stop doorgeslagen, maar ook al uw stoppen kunnen doorgeslagen zijn. U wilt dit probleem natuurlijk snel verhelpen, want u heeft immers geen elektriciteit meer. Veel mensen weten echter niet wat zij moeten doen bij doorgeslagen stoppen. Geldt dit ook voor u? Hier leest u precies hoe u in een dergelijke situatie moet handelen.

Waar zit het probleem?

Voordat u actie kunt ondernemen, moet u natuurlijk eerst weten waar het probleem precies zit. Hiervoor werpt u een blik in uw meterkast. Vaak is het in één oogopslag te zien waar het probleem zit. Dit is zeker het geval wanneer er slechts een enkele stop is doorgeslagen. Het draadje in de stop is dan immers gesmolten. In dat geval wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een elektrisch apparaat achter de betreffende groep. Ziet u op het eerst oog niets geks? Dan kunt u het beste een elektricien inschakelen.

De oorzaak van doorgeslagen stoppen

Het doorslaan van stoppen kan verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen is een defect apparaat de boosdoener. Het probleem is in dat geval vrij simpel te verhelpen. Dit is al helemaal het geval wanneer u weet welk apparaat de veroorzaker is. Is het u nog niet gelukt het kapotte apparaat te vinden? Verwijder dan eerst de stekkers van de elektrische apparaten die aangesloten zijn op de groep van de doorgeslagen stop. Vervang vervolgens de stop. Steek nu één voor één de stekkers weer in het stopcontact. Valt de stroom weer uit zodra u de stekker van een apparaat in het stopcontact steekt? Dan is dit apparaat de oorzaak van de doorgeslagen stop.

Elektricien inschakelen

Het is niet altijd een elektrisch apparaat dat zorgt voor doorgeslagen stoppen. Het probleem kan ook in de elektrische installatie zelf zitten. Lukt het u maar niet om het probleem te vinden? Schakel dan gewoon een elektricien in. Voor hem is dit dagelijkse kost. Hij heeft de oorzaak van de doorgeslagen stoppen dan ook snel. Vervolgens kan hij direct actie ondernemen om ervoor te zorgen dat u snel weer over stroom beschikt.