U kunt er op verschillende manieren voor zorgen, dat de sfeer in huis verbeterd wordt. Denk bijvoorbeeld aan het verven van muren, het gebruik van nieuwe planten, enzovoorts. Ook het gebruik van een dimmer kan bijdragen aan de sfeer in uw woning! Heeft u momenteel al een dimmer in uw woon- of slaapkamer? Niet alleen de verbetering van de sfeer in huis is een voordeel van een dimmer. Er zitten meer voordelen aan deze handige bedieningspanelen voor uw verlichting. Wist u dat er tegenwoordig zelfs digitale dimmers zijn, die als app op uw mobiele telefoon of tablet geïnstalleerd kunnen worden? In dit artikel vertellen onze elektriciens u meer over deze dimmers.

Rustig wakker worden met een dimmer in de slaapkamer

Wanneer u regelmatig te maken heeft met een ochtendhumeur kan een dimmer de uitkomst voor u zijn. Een dimmer maakt het mogelijk om heel precies in te stellen, hoe hoog de lichtintensiteit moet zijn. Aan het begin van de dag wilt u rustig wakker kunnen worden, zonder direct geconfronteerd te worden met een fel licht. Door voor een dimmer te kiezen draagt u hieraan bij.

Ook in de woonkamer komt een dimmer goed tot z’n recht. Overdag wilt u fel licht hebben, om u goed te kunnen blijven concentreren. In de avonduren mag de intensiteit van de verlichting wel wat minder, om een romantische sfeer te creëren.

Let op de verschillen tussen dimmers

Bij de aanschaf van dimmers dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Zo kunt u allereerst kiezen tussen een dimmer met een schuifje, of een dimmer in de vorm van een draaiknop. Ook is het belangrijk om te letten op de letters op de dimmer. Deze letters geven aan, met welke soorten lampen de dimmers gecombineerd kunnen worden. Onze elektriciens voorzien u graag van persoonlijk advies, als u van plan bent om een dimmer in huis te gebruiken.