Er zijn weinig zaken vervelender dan doorgeslagen stoppen. Stoppen lijken altijd op de meest ongewenste momenten door te slaan. Gelukkig kunt u zelf doorgeslagen stoppen oplossen. Onze elektricien heeft hiervoor een aantal tips op een rijtje gezet.

Zoek eerst het probleem

Voordat u toekomt aan het zoeken naar een oplossing, is het belangrijk om te weten wat het probleem precies is. Afhankelijk van dit probleem kan een oplossing worden gezocht. De meest voorkomende oorzaken zijn overbelasting en kortsluiting. Wanneer sprake is van kortsluiting dan zal het betreffende apparaat weggegooid moeten worden. Mogelijk is reparatie ook nog een oplossing. Wanneer sprake is van overbelasting, dan kan het een oplossing zijn om minder apparaten gelijktijdig te gebruiken. Ook kunt u apparaten over meerdere groepen verspreiden. Schakel bijvoorbeeld een zwaar apparaat eens op een andere groep in, die normaal gesproken minder zwaar belast wordt. Op deze manier kunt u de elektriciteit afname beter spreiden

Schakel daarna pas de stroom weer in

Schakel pas de elektriciteit in wanneer het probleem is opgelost. Doet u dit niet dan zal de stop er binnen korte tijd weer uitspringen. Bovendien doet u hiermee de werking van de stop teniet. De stop moet namelijk beschermen tegen oververhitting. Wanneer de stop gewoon weer wordt ingeschakeld of wordt vervangen, is deze bescherming er niet meer. Oververhitting en brand liggen dan op de loer.  het moge duidelijk zijn dat het altijd van belang is dat eerst het probleem wordt opgelost en daarna pas de stroomtoevoer wordt hersteld.